Śniegowiec
Przygotowanie: Białka ubijamy z cukrem nasepnie dodajemy żółtka, a na koniec mieszamy z mąką, proszkiem i kakao. Pieczemy przez ok 35 minut w 180 st. C. Połowę mleka gotujemy, w pozostały rozprowadzamy mąkę, cukier i żółtka. Wlewamy do gotujęcego mleka i zagotowujemy całość. Miękkie masło ucieramy, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Białka ubijamy z cukrem i żelatyną, następnie wstawiamy na garnek z gotującą się wodą i ubijamy na parze, dodajemy sok z cytryny i ubijamy aż będą bardzo gęste. Zdejmujemy z pary i ubijamy jeszcze do ostudzenia. Biszkopt przekrawamy na dwie części. Na jedną z nich wykładamy krem budyniowy i przykrywamy drugą. Na wierzchu rozkładamy równomiernie piankę białkową. Można dodatkowo posypać np. startą czekoladą.